Anouk van Paard&Intuïtie - Energetisch paardencoach

Anouk van Paard&Intuïtie

Anouk van Paard&Intuïtie

Deze week mag ik van de paardenvrouw het woord geven aan Anouk Dautzenberg van Paard&Intuïtie. Anouk is 26 jaar en woont in Etten-Leur. In het dagelijks leven is zij werkzaam als Energetisch Paardencoach binnen haar eigen bedrijf genaamd Paard&Intuïtie.

Energetisch Paardencoach

‘Een Energetisch… Wat?’ Hoor ik je al denken. Je leest het goed, een Energetisch Paardencoach. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met dit vakgebied wist ik ook niet direct wat ik me daarbij voor moest stellen. Inmiddels heb ik Anouk al een hele poos mogen volgen op social media en ook al een cursus bij haar mogen doen. Laten we vooropstellen dat het allesbehalve zweverig is, omdat Anouk zelf ook heerlijk nuchter in het leven staat. Maar goed, wat is het dan precies wat ze doet? “Binnen mijn bedrijf ben ik dus Energetisch Paardencoach” begint Anouk. “Dat bekent dat ik mensen coach met behulp van de meest zuivere feedback die je kunt krijgen: die van het Paard! De coaching die ik geef verdiep ik met behulp van Energetische Healing en mooie tools als Systeemcoaching”.

Ook al is het een aanname, ik heb het idee dat de meeste (jonge) mensen die met paardrijden beginnen, dromen van het worden van de nieuwe Anky van Grunsven of Edward Gal. Anders geformuleerd: ik heb nog niet eerder iemand horen roepen een Energetisch Paardencoach te willen worden. Ik ben daarom zeer benieuwd hoe dit vak op Anouk haar pad is gekomen. “Drie jaar geleden werkte ik nog als logopediste. Daarnaast begeleidde ik als ‘bijbaantje’ kinderen met Autisme en Syndroom van Down. Deze kids nam ik regelmatig mee naar mijn eigen paard. Ik zag hoe bijzonder mijn paard reageerde op deze kinderen en hoe waardevol zijn feedback was in de begeleiding.

Het begin van wat nieuws

Ik besloot daarom al snel om een bedrijf in Kindercoaching op te starten samen met mijn paard. Iets waar ik vanbinnen helemaal van ‘aan’ ging! Een jaar later liep ik volledig vast in het vakgebied Logopedie. Ik voelde me verstikt door de regeltjes, protocollen en administratie. Maar vooral: ik wist dat ik deze kinderen nog veel beter kon helpen, als ik geen logopediste zou zijn. Ik kwam met oververmoeidheidsklachten thuis te zitten. Ik besloot dat het tijd was om het roer om te gooien. Ik nam ontslag, gaf mezelf een maand om bij te komen en zou daarna volledig voor mijn eigen bedrijf, Paard&Intuïtie, gaan. Ik deed verschillende opleidingen (waaronder de opleiding tot Paardencoach, Systeemcoach en Dierenhealer), ontwikkelde mijzelf met behulp van coaching en bleef mijn grenzen verleggen.

Hoe meer ik voor mijn eigen pad durfde te kiezen, hoe meer mooie mensen en kansen ik uitnodigde op mijn pad. Uitdagingen zijn er altijd geweest. Mijn eigen overtuigingen, angsten en ‘oude shit’ die boven kwam drijven mocht ik met beiden ogen aankijken. Er doorheen was voor mij de enige weg, dus dat heb ik vol overgave gedaan. Mijn hart volgen was de enige optie voor mij. Inmiddels run ik een succesvol bedrijf waarbij ik een unieke combinatie van coaching en healing toepas voor mens en dier, om op een diep niveau te helen en transformeren. Het verbaast mij nog steeds wat dit teweeg mag brengen. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik dit vandaag de dag kan en mag betekenen voor anderen.”

Uitdagingen als ondernemer

Iedere ondernemer loopt op een gegeven moment tegen bepaalde uitdagingen aan. Of je nu werkt in de paardenwereld of in een totaal andere branche. Als ik aan Anouk vraag naar de uitdagingen als ondernemer, dan vertelt zij het volgende: “Ik geloof dat jij zelf je grootste obstakel bent. Je eigen overtuigingen die je klein houden en de stemmetjes die je zelf hebt. Als je hiermee aan de slag durft te gaan, houd niets of niemand je meer tegen. Not even the sky is the limit!”.

Uitdagingen als ondernemer kunnen natuurlijk ook positief zijn, maar soms zijn dingen gewoon simpelweg moeilijk. “Ja, toen ik net begon als ondernemer vond ik het moeilijk om op social media te lezen dat ondernemers binnen 6 maanden een ‘miljoenenbedrijf’ neer moesten kunnen zetten” begint Anouk. “Het maakte mij in het begin onzeker. Groei ik wel snel genoeg? Zou ik niet al meer moeten verdienen? In de praktijk werkt dat niet zo. Een gezond bedrijf opzetten kost tijd, ook omdat je eigen proces belangrijk is. Je bedrijf groeit niet harder dan waar jij zelf klaar voor bent. Dit was de grootste les die ik zelf mocht leren en die ik nu met liefde doorgeef aan andere ondernemers. Wees niet te hard voor jezelf: gun jezelf en jouw persoonlijke ontwikkeling de tijd!”.

Healing, hoogtepunten en dromen

Anouk doet veel met en voor andere mensen. Maar, waarvoor mogen anderen jou allemaal benaderen? “Iedereen die de ballen heeft om zijn of haar ‘shit’ aan te kijken, is welkom. Als je behoefte hebt aan diepe transformatie en healing op een diep niveau, ben je bij mij aan het juiste adres. Bovendien help ik je om opnieuw in contact te komen met je intuïtie en innerlijke wijsheid. Dat kunnen we namelijk allemaal! Daarnaast help ik ondernemers samen met mijn collega Natasja van de Vrede om je bedrijf op te zetten vanuit je zielsmissie, in jouw eigen energie en flow. De manier waarop wij ondernemen (met plezier, liefde en een zeer diepgaande impact voor onze klanten) gunnen wij iedere ondernemer met een mooie missie!”.

Ik vind het mega gaaf om te lezen waar Anouk allemaal mee bezig is. Ook al volg ik haar op social media, als je het zo hoort is het toch anders. De energie spat ervan af en dat is mooi om te zien. Ik ben benieuwd wat voor toffe dingen ze in haar tijd als ondernemer heeft meegemaakt en haar antwoord is precies zoals ik van haar zou verwachten: positief en inspirerend: “The best is yet to come. Dat geloof ik serieus! Ik blijf nieuwe mijlpalen bereiken binnen mijn bedrijf, and I’m living for it! Mijn eerste daverende succes was mijn onlineprogramma ‘Spark Your Intuition’.

Recente hoogtepunten van Anouk

Als ik kijk naar de recente hoogtepunten, mag ik zeggen dat de Healing tussen de Paarden die ik samen met Natasja organiseer ronduit magisch is. Ook hebben we prachtige Duo-Healingen mogen geven voor mens en paard, waarna we de meest bijzondere berichten mogen ontvangen van paardeneigenaren die na zo’n healing helemaal ‘in sync’ zijn met hun paard. Dat is goud waard!”

Anouk gaf aan dat het beste nog moet komen, daar haak ik graag even op in. Ik ben erg benieuwd wat haar plannen en dromen voor de toekomst zijn. “Mijn grootste droom voor de toekomst, is het wonen op een eigen terrein met de paarden aan huis. Zodat ik mijn mooie aanbod kan gaan neerzetten op een plek die complete overgave, veiligheid en vertrouwen ademt. Bovendien kan ik niet wachten om ’s ochtends wakker te worden met het uitzicht op mijn eigen paarden in de wei. De rest laat ik los: ik weet namelijk dat het vanzelf op mijn pad mag komen!”.

Soulsister

Inmiddels heb ik de naam Natasja al vaker voorbij horen (en zien) komen, ik volg Natasja namelijk ook op social media. Ik ben benieuwd ‘wat’ Natasja voor Anouk is. “Natasja van de Vrede is mijn grootste inspiratie, collega en dierbare soulsister” begint Anouk te vertellen. “Dankzij haar ben ik mij gaan ‘herinneren’ hoe ik helende energie ten goede in kan zetten, waardoor ik mijn coaching tot een ongekend niveau heb kunnen verdiepen. Bovendien steunt zij mij onvoorwaardelijk, en krijg ik van haar met regelmaat een liefdevolle schop onder mijn kont. De mooiste samenwerkingen zijn bovendien samen met haar ontstaan! Ik kan oprecht zeggen dat zij mijn grootste inspiratie is”.

Een tip en advies

Voordat ik de blogpost afsluit ben ik nog benieuwd wat Anouk de mensen die dit lezen met dezelfde droom voor tip of advies mee zou willen geven. “De beste tip die ik zelf kreeg was van mijn eerste Businesscoach, Fijke Willemse. Zij vertelde mij dat ik een pionier was. Ik mocht gaan vertrouwen op mijn intuïtie, ook als anderen het (nog) niet zouden begrijpen. Ze zei me dat het geen makkelijke weg is die ik zou kiezen, maar dat het goed zou komen als ik dicht bij mezelf zou blijven. Het woord ‘pionier’ is me altijd bijgebleven en heeft er in het begin voor gezorgd dat ik door durfde te zetten! Ook al werd mijn wijze van werken bestempeld als ‘zweverig’”.

Deel je dezelfde droom?

“Als je dezelfde droom hebt dan zou ik je het volgende willen zeggen: Ga ervoor! Redenen om iets niet te doen, zijn er altijd. Die zijn niet belangrijk. Die ‘spark’ die je van binnen voelt, is wat ertoe doet. Dat is wat jou uiteindelijk geluk gaat brengen! Zorg dat je jezelf goed op laat leiden en op verantwoorde wijze te werk kunt gaan. De rest is aan jou!”

“Als laatste zou ik graag voor iedereen die dit leest willen benadrukken: Jouw hart weet de weg. Altijd. Ongeacht in welke ‘wereld’ je ook werkzaam bent, voor welke keuze je ook staat of waar je je ook bevindt op dit moment in je leven. Vertrouw op je intuïtie, het is de meest zuivere tool die je altijd bij je hebt!”.

En met die krachtige woorden sluit ik deze blogpost af. Anouk, onwijs bedankt voor het meewerken aan deze gastblog. Ik blijf het gaaf vinden om te zien waar je aan werkt en hoe jij jezelf verder ontwikkeld. Mede dankzij jouw cursus ‘Spark you intuition’ heb ik de stap durven zetten om de paardenwereld (weer) in te gaan. Iets waar ik nog altijd heel erg blij en dankbaar voor ben.

Voor meer informatie raad ik je aan om te kijken op de website van Anouk. Verder kun je haar ook volgen op Facebook en Instagram.