Over de paardenvrouw - De paardenvrouw

Over de paardenvrouw

De paardenvrouw is opgericht door mij, Mariska, om niet alleen mijn eigen droom te verwezenlijken (werken met paarden), maar vooral om paardeneigenaren en hun paarden te helpen weer goed in hun vel te komen te zitten. Voor nu is dit door informatie te verspreiden, in de toekomst komen hier paardensportmassages bij.

Opleidingen & certificaten

2020

Cursus basis paardenvoeding (Anivado)

2021

Opleiding paardensportmasseur (Aeres Training Centre)

Social media

Over mij, Mariska

Paarden maken al heel lang deel uit van mijn leven. Ik was elf jaar toen ik mijn eerste paardrijles had. Ik weet eigenlijk niet eens waarom ik op paardrijden wilde destijds. Misschien omdat ik gek ben op alle dieren dat het daarom in mij op kwam. Het maakt verder ook niet uit, want waar het om gaat is dat ik direct na de eerste les verkocht was. Paardrijden is mijn ding.

Jaren krabbelde voorbij. Ik heb heel wat jaar manegelessen gereden en deelgenomen aan dressuurwedstrijden. Uiteindelijk kreeg ik mijn eerste verzorgpaard, Ben. Van hem heb ik heel veel geleerd. Zowel qua paardengedrag als over mijzelf, hij was echt een spiegel. Na een paar jaar lief en leed te hebben gedeeld met Ben, verliet hij mij leven. Om eerlijk te zijn was ik de paarden toen ook een lange tijd zat. Ik focuste mij op de HBO studie die ik inmiddels volgde, Communicatie & Multimedia Design, ik ging fulltime aan het werk als designer, kreeg een relatie, kocht een huis… Eigenlijk volgens het boekje allemaal.

Maar na verloop van tijd realiseerde ik mij: er mist iets.

En eigenlijk heb ik het altijd al geweten. De paarden horen in mijn leven en ik miste ze verschrikkelijk, maar na Ben wilde ik even niet meer. Uiteindelijk vond ik mij sparkle weer terug en realiseerde ik mij dat ik in mijn stoutste droom met paarden zou willen werken. Maar op welke manier wist ik nog niet.

Ik probeerde paardenfotografie, maar kwam al snel tot de conclusie dat (ondanks dat ik het leuk vind) het niet hèt is voor mij. Ik zocht verder en kwam uiteindelijk uit bij paardensportmasseur en dit trok mij meteen. In 2021 ga ik de opleiding volgen die mij opleid tot paardensportmasseur. In de tussentijd houd ik iedereen via ‘De paardenvrouw’ op de hoogte van mijn zoektocht en ontwikkelingen in de paardenwereld.

Over_Mij_1